Zoals de naam al doet vermoeden, stellen Anybus producten industriële apparaten in staat om te communiceren met iedere veldbus of industrieel Ethernet netwerk - bedraad of draadloos. Anybus wordt geproduceerd en op de markt gebracht door HMS Industrial Networks en is 's werelds meest gebruikte productfamilie voor industriële netwerkconnectiviteit.

Fabrieksautomatisering is de belangrijkste markt voor Anybus. Tegenwoordig vertrouwen miljoenen robots, aandrijvingen, sensoren, HMI's, weegschalen, enz. op Anybus-communicatie. Aangezien communicatie steeds belangrijker is op andere gebieden, zoals gebouwen, voertuigen, procesinstallaties en infrastructuur, richt Anybus zich ook op deze markten.

Anybus kan worden ingebed in een industrieel apparaat om netwerkconnectiviteit te bieden, of kan worden gebruikt als een gateway die "vertaalt" tussen apparaten en netwerken. Er zijn ook Anybus-producten voor draadloze communicatie.

→ Ga naar Anybus Gateways

Anybus Communicator™ en X-gateway™ — meer dan 300 stand-alone gateways voor het aansluiten van apparaten, machines, systemen of netwerken.

→ Ga naar Anybus wireless en Infrastructuur

Met Anybus Wireless Solutions kunt u machines en apparaten verbinden via Bluetooth, Wi-Fi, mobiele netwerken en industrieel Ethernet.

Het tot stand brengen van industriële netwerkconnectiviteit kan frustrerend zijn. Apparaten, machines, controllers, softwaretoepassingen en IT-systemen gebruiken allemaal verschillende protocollen, maar industriële connectiviteit vertrouwt erop dat ze informatie kunnen delen. Op de hoogte blijven van alle protocollen en vervolgens technologie ontwikkelen om de verschillende systemen met elkaar te verbinden, kost ongelooflijk veel tijd en middelen.

Maar er is een makkelijkere manier. De gateways van Anybus zetten bijna elk industrieel protocol om zodat u snel en eenvoudig industriële connectiviteit tot stand kunt brengen. Met meer dan 400 unieke gateways kunnen we elk industrieel connectiviteitsprobleem oplossen, ongeacht de vereiste protocollen of systemen.

Weet u al welke netwerkinterfaces u nodig heeft binnen uw Gateway? Gebruik dan onze selector om jouw Gateway te vinden.

Meer lezen over ons uitgebreide assortiment Gateways? Scroll dan naar beneden en bekijk onze categorieën.

Marktaandelen industriële netwerken 2023

door Thomas Carlson | 05 mei 2023

Aanhoudende groei voor Industrial Ethernet en draadloze netwerken.

Elk jaar analyseert HMS Networks de industriële netwerkmarkt om de distributie van nieuwe aangesloten knooppunten in fabrieksautomatisering in te schatten. Uit het onderzoek van dit jaar blijkt dat de markt voor industriële netwerken naar verwachting met 7% zal groeien in 2023.
Industrial Ethernet laat nog steeds de grootste groei zien en is nu goed voor 68% van alle nieuw geïnstalleerde nodes (66% vorig jaar). Veldbussen dalen naar 24% (27) terwijl draadloos groeit naar 8% marktaandeel (7% vorig jaar). PROFINET en EtherNet/IP delen de eerste plaats in de netwerkranglijst met een marktaandeel van 18%, gevolgd door de sterke concurrent EtherCAT nu op 12%.

Elk jaar presenteert HMS Networks hun analyse van de industriële netwerkmarkt, met de nadruk op nieuw geïnstalleerde nodes binnen fabrieksautomatisering wereldwijd. Als onafhankelijk leverancier van oplossingen binnen de Industriële ICT (Informatie- en Communicatie Technologie) heeft HMS een goed inzicht in de industriële netwerkmarkt. De studie uit 2023 omvat geschatte marktaandelen en groeipercentages voor veldbussen, industrieel ethernet en draadloze technologieën.

In de studie van 2023 concludeert HMS dat de industriële netwerkmarkt blijft groeien en dat de totale marktgroei in 2023 naar verwachting +7% zal bedragen, wat het aanhoudende belang van netwerkconnectiviteit in fabrieken bevestigt.

Industrieel Ethernet groeit gestaag

Met een groei van 10% blijft Industrial Ethernet marktaandeel veroveren. Industrial Ethernet is nu goed voor 68% van de wereldmarkt van nieuw geïnstalleerde nodes in fabrieksautomatisering (vergeleken met 66% vorig jaar). De onderlinge strijd tussen PROFINET en EtherNet/IP gaat door terwijl ze de netwerkranglijst van 2023 leiden met elk 18% marktaandeel, maar EtherCAT blijft ook sterk groeien en staat nu op een onbedreigde derde plaats met een marktaandeel van 12%.

Weer minder veldbussen

De groei van vorig jaar voor veldbussen was tijdelijk, aangezien het aantal nieuwe veldbusinstallaties in 2023 met -5% afneemt. PROFIBUS leidt de veldbusranglijst met een marktaandeel van 6%, maar niet veel, want Modbus-RTU volgt met 5% op de voet.

Samen zijn veldbussen goed voor 24% (27) van de markt in 2023. Hoewel het aantal nieuwe veldbusknooppunten afneemt, zullen veel apparaten, machines en fabrieken nog vele jaren vertrouwen op de goed werkende en bewezen veldbussen.

Wireless groeit het snelst

De groei van Wireless versnelt tot +22% in 2023, naarmate er meer draadloze industriële netwerkoplossingen worden geïntroduceerd in fabrieksautomatisering. Typische use-cases zijn kabelvervangingstoepassingen, draadloze machinetoegang en connectiviteit met mobiele industriële apparatuur.