British Encoder Products Co. is de Europese tak van de Encoder Products Group, EPC, een wereldwijde fabrikant van bewegingsdetectie- en besturingsapparatuur. Al meer dan 50 jaar speelt de Encoder Products Group in op de unieke behoeften en zorgen van elke klant.

Als uitvinder van de originele Cube-encoder, is EPC ook verantwoordelijk geweest voor een groot aantal "primeurs" in de encoderindustrie, waaronder het eerste gebruik van Opto-ASIC-technologie en het eerste gebruik van flexibele montage voor encoders met holle as, om er twee te noemen. Deze innovaties zijn niet alleen op grote schaal nagevolgd, maar zijn ook vaak een industriestandaard geworden.

De Cube-serie was het begin van EPC's volledige lijn van uiterst nauwkeurige en betrouwbare incrementele encoders die beschikbaar zijn in alle populaire formaten. De Round serie omvat industriestandaard maten 15, 20, 25 en 58. De Thru-Bore serie biedt een breed scala aan doorgaande as-configuraties voor een breed scala aan industriële- en motorbesturingstoepassingen.

Populaire incrementele encoders en accessoires zijn:
15T/H - 38 mm
260
711/716
755-HS
755-RG
725 - 62.5 mm
758 - 58 mm
TR1
MWB Meetwielen
Rx/Tx Signaal converter

Toepassingen van encoders: