Encoders

De Kübler Sendix encoder – made in Germany – is het resultaat van het hoogste kwaliteitsbewustzijn en zorgvuldige materiaalkeuze. Hij heeft zijn waarde in veel industrieën bewezen als robuuste en nauwkeurige sensortechnologie. Ontwerp uw installaties, machines of motoren met Kübler. Uw toepassing is onze prioriteit: Uw aanpassingen en speciale oplossingen worden flexibel en snel doorgevoerd.

Kies uw encoder type:

Snelheidsmeting op roterende assen met incrementele encoders. Maten van miniatuur tot maxi beschikbaar. Optisch en magnetisch scannen. Van standaard tot speciaal gecertificeerde encoders.

→ Incrementele & absolute lagerloze encoders

Ideaal voor nauwkeurige snelheidsmetingen met een resolutie tot 16.000 pulsen per omwenteling en verkrijgbaar in HTL- of TTL-versie. Eenvoudige, snelle montage dankzij verschillende asmontagemogelijkheden zoals drukzitting, naafschroef of schroefflens. Grote montagetolerantie tussen magneetring en sensorkop.

Positiebepaling over 360° met singleturn absolute encoders. Verschillende maten. Hoge resolutie tot 21 bit. Verscheidenheid aan standaard-, veldbus- en Industrial Ethernet-interfaces.

Positiebepaling over meerdere omwentelingen met multiturn-encoders. Verschillende maten. Verscheidenheid aan standaard-, veldbus- en Industrial Ethernet-interfaces. Voor elke eis de juiste multiturn-techniek.

Er zijn Kübler absoluut encoders voor alle populaire industriële netwerken, selecteer uw netwerk:
PROFIsafe

Toepassingen met Kübler encoders

Encoders worden overal gebruikt waar lengtes, posities, rotatiesnelheden en hoeken moeten worden vastgelegd. Ze zetten mechanische beweging om in elektrische signalen. Er zijn verschillen in de functionele principes van encoders. Ze kunnen dus worden onderverdeeld in incrementele en absolute versies. Over het algemeen kunnen we u alle encoders leveren in zowel as- als holle-asuitvoering.

Het gebruik van encoders met holle as vermindert de kosten tot 30% en de installatieruimte met 50% in vergelijking met modellen met assen. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat er geen extra koppelingen, montagehulpmiddelen en andere bevestigingshulpmiddelen nodig zijn. Om een ​​encoder met holle as te installeren, wordt deze eenvoudig op de aandrijfas geschoven, geklemd en in het eenvoudigste geval met een cilindrische stift tegen verdraaien geborgd. Bovendien vereisen holle-as-encoders over het algemeen een kleinere inbouwdiepte.

Toepassingen van absoluut encoders

Mobiele werkplek voertuigen

Interne logistiek en AGV

Productie automatisering

Hijskranen