i4scada - geavanceerde SCADA en HMI software

i4scada is 100% webgebaseerde SCADA- en HMI software. Dankzij de HTML5-technologie kunnen de visualisatiepagina's in elke browser en elk apparaat worden weergegeven.
Creëer moderne procesvisualisaties met individuele ontwerpen voor het bedienen en bewaken van machines, productie-installaties.
i4scada heeft interfaces naar alle gangbare PLC-besturingen en werkt perfect samen met Ewon gateways.

Werk in iedere browser

Visualiseer en bedien uw machines en installaties veilig via tablet of smartphone. Ongeacht welke browser u gebruikt.

Verzamel gegevens 

Verzamel gegevens van uw Ewon Flexy-apparaten of andere bedrijfseigen systemen en maak deze overal beschikbaar voor gebruikers.

Proces visualisaties

Visualiseer eenvoudig uw gedistribueerde installaties en verbind ze zonder extra moeite met i4connected in een cloudgebaseerde oplossing voor procesvisualisatie.

Veilige bediening

Dankzij een geavanceerd rechtenbeheer worden bedien-functies veilig en betrouwbaar uitgevoerd.

Welke voordelen heeft i4scada voor u?

Tick green   Compleet

i4scada is een volledig SCADA & HMI software  platform waarmee u moderne, individueel ontworpen procesvisualisaties kunt maken voor uw machines, productie-installaties en gebouwbeheersystemen.

Tick green   Web gebaseerd

100% webtechnologie en responsive design zorgen voor een optimale weergave van de visualisatiepagina's in alle browsers, op alle devices en met elk besturingssysteem.

Tick green   Veilig

Uitgerust met een beveiligingscertificaat volgens de CERT-standaard, is i4scada bij uitstek geschikt voor gebruik in beveiligingsrelevante netwerken en omgevingen.

Tick green   Betrouwbaar

Dankzij geavanceerd rechtenbeheer worden bedien-functies veilig en betrouwbaar uitgevoerd.

Tick green   Efficiënt

Uitgebreide bibliotheken met meer dan 1000 objecten voor verschillende toepassingen en eenvoudig aan te maken projectsjablonen minimaliseren de engineeringtijd - tot en met de volautomatische ontwikkeling van uw toepassing.

Tick green   Uitbreidbaar

i4scada is modulair uitbreidbaar met add-ons, zoals MessengerPro, SchedulerPro, IoTManager en clusterdiensten.

Ontwerp mooie visualisaties met drag-and-drop

i4scada bevat een low-code tool om het visualisatiegedeelte te maken. Met dit intuïtieve platform kunt u aansprekende procesvisualisaties maken - zonder uitgebreide en gecompliceerde HTML5 programmering.

Met behulp van de moderne en eenvoudig te leren gebruikersinterface wordt "programmeren" "configureren". Met behulp van drag-and-drop is het maken van visualisatie-applicaties voor web en mobiel mogelijk zonder veel training en zonder programmeerkennis. Dit verkort de engineeringtijd drastisch.

Tegelijkertijd zijn gebruikers veel flexibeler: dankzij de low-code aanpak kunnen ze gemaakte visualisaties eenvoudig wijzigen en aanpassen. Dit beperkt niet alleen de onderhoudskosten van software tot een minimum, maar stelt hen ook in staat om iteratieve prototyping en agile softwareontwikkeling te implementeren.

Creëer moderne HTML5 dashboards zonder programmeerkennis


Met zijn low-code platform laat i4scada je eenvoudig HTML5-visualisaties maken via drag & drop. Daarnaast kunt u volledig geautomatiseerd visualisaties maken door JSON-bestanden te importeren. Die kunnen in een eerder systeem worden gemaakt.

Het platform bevat een verscheidenheid aan bewerkingsfuncties die u kent van andere grafische tools. Selecteer symbolen uit een uitgebreide bibliotheek voor uw HMI-, SCADA- en analysetoepassingen. U kunt ook eenvoudig uw eigen symboolbibliotheken toevoegen.

Engineeringteams hebben slechts één grafische editor nodig, omdat dezelfde tool kan worden gebruikt met i4scada en i4connected.

Maak gebruik van kant-en-klare symbool bibliotheek

De bliotheek van i4scada bevat momenteel meer dan 1000 verschillende HTML5-componenten en -symbolen. Denk hierbij aan statische symbolen voor procestechniek en gebouwbeheer, achtergronden met kleurverlopen en diverse symbolen voor algemeen gebruik. U kunt de bestaande symboolbibliotheken op elk moment naar uw specifieke wensen uitbreiden.

Met behulp van schakelaars en knoppen kunnen gebruikers apparaten aan- en uitzetten en waarden instellen. Numerieke en alfanumerieke waarden kunnen in een vrij te definiëren weergaveformaat worden ingevoerd en uitgevoerd. i4scada controleert de plausibiliteit van numerieke waarden en fysieke eenheden. Numerieke waarden kunnen worden weergegeven op een displayschaal, waar u de schaal en kleur vrij kunt selecteren. Het lettertype en de stijl van tekstweergaven zijn ook vrij te kiezen, net als de achtergrond- en voorgrondkleuren.

Projectdatabases

Met de i4scada studio kunt u uw projectdatabases maken, bewerken en beheren.

Denk hierbij aan het configureren van de communicatie met de achterliggende fysieke devices, het aanmaken en bewerken van alle procesvariabelen, het parametreren van de i4scada historicus en de i4scada alarmmanager. Verder richt je met i4scada studio het gebruikersbeheer, de verschillende talen, de scriptbibliotheken en de add-ons in.

i4scada is een open systeem met een geïntegreerde standaardinterface voor OPC DA en OPC UA om eenvoudig te communiceren met Ewon gateways. Andere protocoltypes zoals Modbus worden uiteraard ook ondersteund.

Uw procesvisualisaties kunnen tijdens bedrijf worden omgeschakeld naar alle gangbare talen. Met de i4scada studio kunt u standaardteksten aanvullen met projectspecifieke teksten en nieuwe talen toevoegen.

Beheer procesinformatie

i4scada historian is een integraal onderdeel van i4scada runtime. i4scada runtime verzamelt procesdata bijna in real time en slaat deze op in de i4scada historische database. De opslag van de gegevens kan tijd-gestuurd of getriggerd worden door proceswaarden en gebeurtenissen. Dankzij de schaalbare architectuur en geïntegreerde datacompressie-algoritmen wordt de procesinformatie optimaal opgeslagen. Hierdoor is de TCO extreem laag.

Voor verdere verwerking en analyse kunnen de gegevens via bestaande interfaces worden overgedragen naar i4connected, Azure IoT en andere systemen. i4scada historicus is geoptimaliseerd om de nieuwste hardware en Microsoft SQL Server-functies te gebruiken.

Activeer, toon en alarmeer online

De i4scada alarmmanager is een essentieel onderdeel van i4scada runtime. Het koppelt online proceswaarden in realtime met de opgeslagen alarmregels aan online alarmen. De software classificeert de alarmen volgens alarmgroepen, klassen en bereiken. U kunt de alarmen maken in de i4scada studio of ze importeren als CSV-bestanden.

De i4scada alarmmanager stuurt aanvullende informatie naar de alarmen, zoals alarmbeschrijving, duur en status. Alarmverwerkingsroutines en weergaveopties zijn eenvoudig te definiëren. Een contextmenu bevat verschillende bevestigingsopties. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld alarmen groeperen in verzamelalarmen en deze bevestigen met of zonder commentaarinvoer. Duidelijke operatorbegeleiding, inclusief de oorzaak van het alarm, het effect en instructies over wat te doen, maakt het mogelijk om storingen snel te verhelpen.

Betrouwbare en directe rapportage

Zodra er een storing optreedt, informeert de i4scada MessengerPro direct en veilig het verantwoordelijke servicepersoneel. Een automatisch escalatiebeheer met ontvangstbevestiging zorgt ervoor dat de volgende medewerker in de meldketen direct wordt geïnformeerd als er geen feedback is. De tool houdt rekening met ziekte- en vakantieverzuim en ploegwisselingen. Alarmen kunnen ook worden uitgevoerd als spraakberichten in de respectieve lokale taal.

Met de software beheert u eenvoudig uw gebruikers en wachtroosters. Zo is het mogelijk om de plattegronden van verschillende gebieden te combineren tot een alarmgroep. Bij wijzigingen past de i4scada MessengerPro de wachtroosters automatisch direct – tijdens bedrijf – aan.

Met behulp van documentatie-, evaluatie- en statistische functies krijgt u bovendien een gedetailleerd overzicht van de frequentie en oorzaken van storingen en de efficiëntie van de genomen maatregelen.

Download hier de: Ewon_brochure_i4scada